5 - 6 Moderealisatie- en verkoop

mode
leerjaar : 3de graad
campus : Hemelvaart
domein :
finaliteit :

Binnen deze opleiding ligt de klemtoon op het realiseren van en/of retoucheren van kleding, accessoires en interieurartikelen. Je leert kleding en accessoires van 'model tot afgewerkt product' maken.
De algemene vakken werken ondersteunend. Je krijgt een brede vorming binnen de lifestylesector.
De nadruk ligt op het verwerven van een esthetische en commerciële feeling binnen de sector van mode, accessoires, interieur ...
Communicatie wordt steeds belangrijker, alsook het hanteren van diverse computerprogramma’s, voor algemene, commerciële en creatieve doelen.

Ook train je je in het houden van verkoopsgesprekken en in het verwerven en geven van informatie over grondstoffen, onderhoud, pasvorm . Je maakt kennis met de verschillende facetten van de verkoop: van het creatief presenteren van modeartikelen, over klanten- en productenkennis, administratie, promotie tot diefstalpreventie. Bij kassa- en voorraadbeheer leer je computerprogramma’s, typisch voor de sector, gebruiken. Tijdens je stages kan je je vaardigheden en kennis in de praktijk toetsen. Bovendien leer je de werking van een modezaak van binnenuit kennen.

Vakken

5 6
godsdienst
2
2
CPL (+ stage)
12
12
Engels
2
2
Frans
2
2
lichamelijke opvoeding
2
2
mode
6
6
project algemene vakken
4
4
retouches
4
4