Infomomenten - aanmelding & inschrijving

Inschrijven voor het eerste jaar

Je zoon of dochter gaat volgend schooljaar voor het eerst naar het secundair onderwijs? Dit is een grote en nog wat onbekende stap. De Sint-Paulusschool organiseert niet alleen infomomenten maar geeft via de helpdesk (056 60 24 68) ook antwoorden op je vragen.

Welke school en welke studierichting kies ik best? Hoe kan ik een goeie keuze maken? Hoe en wanneer kan ik inschrijven? Beluister via deze link de ingesproken presentatie van de infoavonden.

Voor inschrijvingen in het eerste jaar van het buitengewoon onderwijs neem je best rechtstreeks contact met VIBSO (056 60 01 35).

Voor inschrijvingen in het eerste jaar in het gewoon secundair onderwijs voor het schooljaar 2024-2025 werkt de Sint-Paulusschool met een aanmeldings- en inschrijvingsprocedure. Je leest er alles over hieronder.

 

Inschrijven op de campus

Inschrijven op de campus kan vanaf 14 mei (9 uur) elke schooldag tijdens de openingsuren van de school. Je moet langsgaan op de campus om te kunnen inschrijven.

Kandidaten met een gunstig ticket kunnen enkel inschrijven na afspraak. Ten laatste op maandag 10 juni om 17 uur moet de aanmelding omgezet zijn in een inschrijving.

Kandidaten die niet aangemeld hebben of kandidaten zonder gunstig ticket kunnen tijdens de openingsuren van de school op elk moment langskomen.

Zijn er nog beschikbare plaatsen dan kan je onmiddellijk inschrijven. Zijn er geen beschikbare plaatsen meer dan kom je op de weigeringslijst/wachtlijst te staan.

De inschrijvingen gebeuren chronologisch.

 

Informatie over het aanbod van de Sint-Paulusschool, over hoe je best kan kiezen, en over de aanmeldings- en inschrijfprocedure

  • Klik hier voor de niet-ingesproken presentatie van de infoavonden in januari en februari.
  • Klik hier voor de capaciteiten van onze campussen.
  • Klik hier voor een antwoord op veel gestelde vragen over aanmelden en inschrijven.
  • Via deze link kom je te weten waarvoor je terecht kan bij de Commissie inzake Leerlingenrechten.

 

 

Inschrijven vanaf het tweedejaar

Inschrijvingen voor het tweede tot en met het zevende leerjaar kunnen vanaf 15 april, de eerste schooldag na de paasvakantie. Je moet langsgaan op de campus om te kunnen inschrijven. Dit kan elke lesdag tijdens de openingsuren van de school. Inschrijvingen gebeuren in chronologische volgorde.

Kom gerust ook onze campussen verkennen tijdens de infoavond op vrijdag 31 mei.