Dag van de Wetenschap

wetenschap

Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag een beetje aangenamer. Daarom laten de verschillende campussen van de Sint- Paulusschool je graag proeven van enkele wetenschappelijke experimenten.

Neem een kijkje en beleef de Dag van de Wetenschappen bij ons digitaal!

 

Toveren met een ei!

De campus Hemelvaart bijt voor jullie de spits af en tovert met een ei. Een glas, azijn, spuitwater, een geheime boodschap en natuurlijk een ei, meer hebben jullie niet nodig voor dit eerste experiment. Succes!

Een appel laten balanceren.

Mevrouw Einstein van de campus College daagt jullie uit een appel te laten balanceren. Een appel en 4 vorken, meer hebben jullie niet nodig om een appel op eender welk object in evenwicht te brengen. Gaan jullie de uitdaging aan?

Kaarsen doven zonder te blazen.

Vandaag is het de beurt aan 2 leerlingen van de campus Sint-Jan Berchmans. Kunnen jullie de kaarsen doven zonder te blazen? Met een mengsel van azijn en bakpoeder (bicarbonaat) lukt het jullie zonder probleem. Door de CO2 die vrijkomt uit het mengsel is er onvoldoende zuurstof voor de vlam en vuur heeft zuurstof nodig.

4 voor de prijs van 1

Campus Sint-Vincentius bezorgt jullie vandaag een drukke dag. Met deze 4 proefjes gaan jullie iedereen verbazen en jullie nemen misschien best een dweil bij de hand voor mocht het eerste proefje mislukken. Veel succes!

Het elektromagnetisch spectrum - Maak zelf een spectroscoop

Om de "week van de wetenschap" met stijl af te sluiten werd door de campus VTI een extra lang filmpje gemaakt over hoe het elektromagnetisch spectrum in elkaar zit. Willen jullie zelf aan de slag dan kunnen jullie een eigen spectroscoop bouwen. Bekijk hier hoe het moet. Veel succes Einsteins!

 

Ontdek via onderstaande knop al onze wetenschapsrichtingen binnen de Sint-Paulusschool.

Studieaanbod Sint-Paulusschool