2 A - basisoptie STEM-technieken: bouw- en houttechnieken

hout
leerjaar : 2de jaar
campus : VTI
domein :
finaliteit :

De leerlingen maken kennis met verschillende technologische processen en passen die technologie ook toe in de praktijkprojecten. Deze basisoptie is dus heel toepassingsgericht en concreet waarbij leerlingen snel resultaat zien.

Op die manier kunnen ze hun vaardigheden ontwikkelen en hun talenten ontdekken. In de differentiatie krijgen leerlingen één uur ICT. Daarnaast is er een keuze-uur: leerlingen kunnen kiezen voor wiskunde exploratie voor een meer theoretische benadering.

Zij denken er aan om in de tweede graad een doorstroomrichting te volgen. Leerlingen die kiezen voor technologieexploratie, kiezen voor een meer praktische benadering. In de tweede graad zullen zij eerder kiezen voor een richting in de dubbele finaliteit.

Vakken

Algemene vorming

aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
3
geschiedenis
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
mens en samenleving
1
muziek
1
natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
techniek
2
wiskunde
4

Differentiatie

2
STEM Exploratie
Informatie- & communicatietechnologie

Basisoptie

5
STEM - Constructie
STEM - Computer Aided Design

STEM

STEM staat voor ‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ en ‘Mathematics’, ofwel wetenschap, techniek, ontwerpen en wiskunde. Via projecten brengen we een wetenschappelijke visie en een wiskundig inzicht bij om zo een probleem aan te pakken. Ook leren programmeren en ontwerpen met de computer en (eventueel) een robot komt aan bod. De ideale basis voor de toekomstige ingenieurs, wetenschappers, IT’ers en technici!