2 A - basisoptie STEM-technieken: mechanica & elektriciteit

elektriciteit
leerjaar : 2de jaar
campus : Sint-Jan Berchmans, VTI, VIBSO OV4
domein :
finaliteit :

De leerlingen maken kennis met verschillende technologische processen en passen die technologie ook toe in de praktijkprojecten. Deze basisoptie is dus heel toepassingsgericht en concreet waarbij leerlingen snel resultaat zien.

Op die manier kunnen ze hun vaardigheden ontwikkelen en hun talenten ontdekken. In de differentiatie krijgen leerlingen één uur ICT. Daarnaast is er een keuze-uur: leerlingen kunnen kiezen voor wiskunde exploratie voor een meer theoretische benadering.

Zij denken er aan om in de tweede graad een doorstroomrichting te volgen. Leerlingen die kiezen voor technologieexploratie, kiezen voor een meer praktische benadering. In de tweede graad zullen zij eerder kiezen voor een richting in de dubbele finaliteit.

Vakken

Algemene vorming

aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
3
geschiedenis
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
mens en samenleving
1
muziek
1
natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
techniek
2
wiskunde
4

Differentiatie

2
STEM Exploratie
Informatie- & communicatietechnologie

Basisoptie

5
STEM Mechanica / Elektriciteit
STEM - Computer Aided Design

CLIL

Talen zijn een heel belangrijke sleutel voor de toekomst, en bij een CLIL-vak krijgt de leerling les in het Engels of Frans. We legden de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal.

Campus Sint-Jan Berchmans Avelgem