3 - 4 Biotechnieken

leerjaar : 2de graad
campus : Sint-Vincentius
domein : STEM
finaliteit : Dubbele finaliteit

Biotechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

  • Je legt in het specifieke gedeelte een sterke focus op chemiebiologiefysica en statistiek en op het toegepast wetenschappelijk onderzoeken en oplossen van problemen via productie- en procestechnieken. 
  • Vooral labo- en STEMvaardigheden staan centraal, maar ook het analyseren van biochemische productieprocessen, met aandacht voor meet-, sturings- en regeltechnieken.
  • In deze studierichting is het belangrijk dat je houdt van chemie, laboactiviteiten en biochemische processen. Je zoekt naar verband tussen de structuur en de eigenschap van stoffen en je leert over de classificatie van anorganische en eenvoudige organische stoffen. 
  • Het is belangrijk dat je nauwkeurig kan werken en dat je oog voor detail hebt graag onderzoekt, analyseert en naar oplossingen zoekt.

Vakken

3de 4de
godsdienst
2
2
lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
4
4
Engels
2
2
Frans
2
2
aardrijkskunde
1
1
geschiedenis
1
1
wiskunde B+S
3
3
biotechnieken
13
14
leeratelier
1
Informatica
1
1

totaal

32
32

Wat erna?

Na het 3de leerjaar Biotechnieken kan je doorstromen naar het 4de jaar Biotechnieken. Maar je kan ook naar andere studierichtingen in andere finaliteiten. Let wel: je moet wel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden!

De inhoudelijk aansluitende opleidingen in de 3de graad zijn:

  • Biotechnologische en chemische technieken

Andere studierichtingen zijn ook mogelijk mits je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.

STEM

STEM staat voor ‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ en ‘Mathematics’, ofwel wetenschap, techniek, ontwerpen en wiskunde. Via projecten brengen we een wetenschappelijke visie en een wiskundig inzicht bij om zo een probleem aan te pakken. Ook leren programmeren en ontwerpen met de computer en (eventueel) een robot komt aan bod. De ideale basis voor de toekomstige ingenieurs, wetenschappers, IT’ers en technici!

Campus Sint-Vincentius Anzegem