3 - 4 Technologische Wetenschappen optie EM

leerjaar : 2de graad
campus : VTI
domein : STEM
finaliteit : Doorstroom

Er is geen specifieke vooropleiding vereist maar je wiskundige basis moet voldoende sterk zijn. Elektromechanica is een eerder theoretische richting, waarin wiskunde, mechanica en elektriciteit ruim aan bod komen. Je leert analyseren en berekeningen uitvoeren in elektromechanische kringen.

De theorie wordt ondersteund door labo-oefeningen. In de tweede graad wordt een brede basis meegegeven als voorbereiding op verdere uitdieping of meer gespecialiseerde keuzes in de derde graad. Je leert verschillende materialen, toestellen en technieken kennen. Je leert constructies en installaties ontwerpen, de processen voorbereiden en begeleiden met professionele software.

Door het praktisch uitvoeren leer je het oorspronkelijke concept op zijn waarde beoordelen. Je ontdekt de wereld van verlichting, motoren en generatoren, automatisering, PLC- sturingen. Je leert hoe machines met de computer bediend en ontworpen (CNC, CAD-CAM) worden.

Vakken

3de 4de
godsdienst
2
2
lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
4
4
Engels
2
2
Frans
3
3
biologie
1
1
aardrijkskunde
1
1
geschiedenis
1
1
wiskunde B+S
5
5
chemie
1
2
mechanica/elektromechanische processen
6
7
elektronica/ICT
2
2
cad/cam engineering
2
1
realisaties mechanica/elektromechanische processen
2
2
design
1
informaticawetenschappen
1
leeratelier
1

totaal

36
36

STEM

STEM staat voor ‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ en ‘Mathematics’, ofwel wetenschap, techniek, ontwerpen en wiskunde. Via projecten brengen we een wetenschappelijke visie en een wiskundig inzicht bij om zo een probleem aan te pakken. Ook leren programmeren en ontwerpen met de computer en (eventueel) een robot komt aan bod. De ideale basis voor de toekomstige ingenieurs, wetenschappers, IT’ers en technici!

Campus VTI