5 - 6 Bouw en houtwetenschappen

leerjaar : 3de graad
campus : VTI
domein : STEM
finaliteit : Doorstroom

In deze studierichting combineer je een brede algemene vorming met natuur- en technisch wetenschappelijk denken en vaardig zijn. Via een onderzoekende houding ga je om met technologische wetenschappen, bouwmaterialen, bouw- en houtconstructies en projectenstudies.

Je ontwikkelt vaardigheden rond topografische toepassingen, het gebruik van digitale technologie├źn bij het opmaken van projectdossiers en het modelleren van bouwknopen en bouwprojecten voor BEN- en passiefprojecten. Je leert aandacht hebben voor circulair bouwen (bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen). Daarnaast maak je kennis met BIM: het maken van digitale bouwmodellen.

In de uitbreiding wiskunde leer je over matrices, functies, integralen, goniometrie, complexe getallen, vectoren en statistiek. Je verdiept je in de informaticawetenschappen door te leren over algoritmen, programmeren, modelleren en simuleren. De uitbreiding van de fysica omvat elektromagnetisme, mechanica, thermodynamica, bouwkunde en constructieleer.

Tot slot krijg je ook materiaalkunde, bouwwetgeving, EPB-regelgeving en bouw je een grondige kennis van topografie op.

Vakken

5 de 6 de
godsdienst
2
2
lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
3
3
Engels
2
2
Frans
2
2
biologie-chemie
2
aardrijkskunde
1
1
geschiedenis
1
1
wiskunde
4
4
bouw & houtwetenschappen
16
18
vrije ruimte
1
1

totaal

36
36